headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Vervoer in Kenia

Kenia-Masai Mara, minibusTijdens de safari reis je in minibusjes voor maximaal 7 personen, waar verder géén andere reizigers bijgeboekt worden. De minibusjes zijn voorzien van een dak dat opengeklapt kan worden, waardoor je een uitstekend zicht hebt op de dieren. De hoofdwegen tussen de parken zijn prima, maar sommige wegen in Kenia (zoals de toegangsweg naar het Masai Mara N.P.) zijn onverhard en van slechte kwaliteit, vol met kuilen en gaten.

 

In Kenia worden verschillende binnenlandse vluchten uitgevoerd. Bijna iedere plaats in dit land is per vliegtuig te bereiken. Deze vluchten vertrekken bijna allemaal van Wilson Airport in het zuiden van Nairobi. Eén van de nationale luchtvaartmaatschappijen is Kenya Airways. Ook is het mogelijk om naar de nationale parken te vliegen in een klein propellervliegtuigje. De meeste parken hebben een eigen landingsbaan.

Kenia-trein Nairobi-Mombasa

 

De trein is ook een populair vervoermiddel in Kenia en veiliger dan de bus. Vooral de treinreis van Nairobi naar Mombasa is een bijzondere ervaring en dé manier om naar de kust te reizen. We kunnen een dagtrein als eerste- of tweede klasse boeken, de trein gaat dagelijks en duurt ca. 5 uur. Een indicatie van prijs is € 22 tot € 48!

 

Tevens bieden we de (mini)bus aan van Nairobi naar Arusha in Tanzania. Ideaal als je Kenia wilt combineren met Tanzania. Deze busreis duurt ongeveer 5 uur, inclusief de stop aan de grens. Er gaan meerdere busjes per dag en een indicatie van de prijs is ca. € 30,-