headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

Klimmen op de Mount Kenya

Nairobi - Sirimon Gate - Judmaier Camp - Liki North Valley - Mackinders Valley - Point Lenana - Mackinders Camp - Nairobi

5 dagen, 4 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Kenia, Mount Kenya

Voor de liefhebbers van een trektocht mag de beklimming van de Mount Kenya tijdens je reis door Kenia eigenlijk niet ontbreken! Het is misschien niet de hoogste berg maar het is wel een van de beste bergen om te beklimmen qua ‘biodiversiteit’, schoonheid en vergezichten (de mooiste van alle bergen in heel Afrika). De Mount Kenya is op meerdere manieren te beklimmen, via OutSight boeken we de Sirimon route, die we aanbieden als een privé-trekking.

 

Grasvelden, exotische vegetatie en veel verschillende vogels waaronder arenden maken de wandeling rond deze top van de Mount Kenya tot één van de meest bijzondere expedities op het Afrikaanse continent. Iedereen met een goede conditie en enige loopervaring kan deze berg ‘bedwingen’, maar de hoogte en de kou maken het bereiken van de top een prestatie van formaat.

 

Tijdens de zonsopgang bij Point Lenana op dag 4 heb je prachtige uitzichten over de Kilimanjaro in Tanzania, de Keniaanse kust en Mount Elgon. De hoogste toppen (Nelion op 5.188 m en Batian op 5.199 m) worden beschermd door indrukwekkende kliffen en gletsjers. Bij de op twee na hoogste top, Point Lenana op 4.985 m ligt ook sneeuw maar is wel toegankelijk voor wandelaars.

 

Tijdens deze trekking gaan een gids, dragers en een kok mee, die zorg dragen voor de maaltijden en het equipement, zodat je onbezorgd kunt genieten van je omgeving.


Dag 1: Nairobi – Sirimon Gate (2.600 m) – Judmaier Camp (3.300 m)
Dag 2: Judmaier Camp  – Liki North Valley (3.990 m)
Dag 3: Likii North Valley – Mackinders Valley (4.300 m)
Dag 4: Mackinders Valley – Point Lenana (4.985 m) – Mackinders Camp (4.300 m)
Dag 5: Mackinders Camp – Nairobi, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 1499,- p.p. bij 2 personen
Prijs vanaf € 1135,- p.p. bij 4 personen

Inbegrepen: Engelssprekende gids, maaltijden, dragers, overnachtingen in tenten of hutten, entreegeld Nationale Park, campingspullen en vervoer

 

Niet inbegrepen: slaapzak, drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven en beschermende kleding

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Let op: Minimaal 2 personen

 

Periode: Een beklimming van de Mount Kenia kun je in principe het hele jaar door doen, maar wordt afgeraden in de regentijd (maart-mei en november). De beste tijd om te gaan lopen is december tot maart of juni tot oktober. Houd er wel rekening mee dat er altijd een flinke bui kan vallen, ook buiten de regentijd!

 

Reiscode: KET010

 

Categorie: zwaar

De overnachtingen vinden plaats in tenten of eenvoudige hutten zonder sanitaire- en andere voorzieningen. De tenten worden gedragen en opgezet door de dragers.

Dag 1: Nairobi – Sirimon Gate (2.600 m) – Judmaier Camp (3.300 m)
Rond 08.30 uur vertrek je vanuit Nairobi en word je naar de Sirimon Gate gebracht. Vanaf hier kan de echte trekking beginnen! In ongeveer 3 uur loop je via een prachtige bosrijke omgeving naar het Judmaier Camp voor de eerste overnachting. Het avondeten wordt bereid door de kok.

 

Dag 2: Judmaier Camp – Liki North Valley (3.990 m)
Na het ontbijt loop je verder bergopwaarts via de Sirimon track naar de Liki north Valley. Hier overnacht je en heb je indrukwekkende panoramische uitzichten op verschillende toppen van Teleki en Sendeyo.

 

Dag 3: Liki North Valley – Mackinders Valley (4.300 m)
Vandaag loop je vanuit de North Valley verder bergopwaarts richting de Mackinders Valley, een van de meest weidse valleien van de berg met veel Keniaanse bergplanten (‘groundsels’). Je overnacht in de Mackinders Vallei, net onder de toppen van Batian en Nelion. Het wordt ’s avonds snel koud dus vroeg slapen!

 

Dag 4: Mackinders Valley – Point Lenana (4.985 m) – Mackinders Camp (4.300 m)
Vanmorgen vertrek je al heel vroeg voor zonsopgang bergopwaarts richting Point Lenana op 4.985 meter. Langzaam komt de zon op en heb je de meest bijzondere uitzichten op o.a. de Gorges Vallei, de Halls Tarns en in de verte het meer van Elies. Nadat je de tijd hebt gehad om van de zonsopgang met het indrukwekkende uitzicht te genieten loop je verder, bergafwaarts dit keer, naar Mackinders Camp voor de vierde overnachting. In totaal loop je vandaag ca. 6 uur.

 

Dag 5: Mackinders Camp – Nairobi
Je daalt af naar het Met station, hier staat de auto die je terug rijdt naar Nairobi. Hiermee is dit avontuur ten einde, en zul je snakken naar een douche!

 

Natuurlijk kun je de reis in Kenia verlengen met een tropisch verblijf in Mombasa, een van de vele safari mogelijkheden of een combinatie met buurland Tanzania!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!