headlinenieuwtestdef
sgr anvr calamiteitenfonds

De hoogtepunten van Kenia – 6 dagen privé-safari

Nairobi - Amboseli – Lake Nakuru – Masai Mara National Park - Nairobi

6 dagen, 5 nachten

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd

Deze 6-daagse safari neemt je mee op reis langs de hoogtepunten van de wildparken in Kenia. Je vertrekt vanuit Nairobi naar het Amboseli National Park, aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Hier vind je veel verschillende diersoorten, zoals de cheetah, hyena, olifant, giraf, zebra en de leeuw. In het park heb je een fantastisch zicht op de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro.

 

Na dit avontuur ga je door naar Lake Nakuru, waar vele diverse soorten vogels leven. De flamingo is de grootste attractie, doordat er zoveel zijn kleurt het hele meer roze. De volgende stop is het beroemdste park in Kenia, het Masai Mara National Park. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken miljoenen dieren hier de rivier over. Het is werkelijk een spektakel om te zien en mee te maken. Je maakt diverse gamedrives en ontmoet ook de lokale bevolking, de Masai, met hun felgekleurde kleding!


Dag 1: vertrek uit Nairobi naar Amboseli National Park
Dag 2: gehele dag gamedrive in Amboseli National Park
Dag 3: naar Lake Nakuru
Dag 4: naar Masai Mara National Park
Dag 5: gehele dag gamedrive in Masai Mara Nationaal Park
Dag 6: terug naar Nairobi, einde bouwsteen

Prijs vanaf € 1275,- p.p. kampeersafari bij 2 personen
Prijs vanaf € 1199,- p.p. kampeersafari bij 4 personen
Prijs vanaf € 1425,- p.p. lodgesafari bij 2 personen
Prijs vanaf € 1169,- p.p. lodgesafari bij 4 personen

Inbegrepen: 6 dagen vervoer per privé safari-minibus, alle gamedrives volgens programma, 5 overnachtingen in tent of lodge, alle maaltijden, entreegelden van de Nationale Parken, Engelssprekende gids/chauffeur en bij een kampeersafari: kampeeruitrusting & diensten van een kok

 

Niet inbegrepen: slaapzak (bij de kampeersafari), drankjes, fooien en persoonlijke uitgaven

 

NB: de genoemde prijs is een vanaf-prijs. Afhankelijk van het seizoen kan er een toeslag van toepassing zijn, waardoor de prijs van deze bouwsteen hoger wordt. Als je deze bouwsteen bij ons aanvraagt, krijg je de juiste prijs voor jouw reisperiode.

 

Reiscode: KEJ041 (lodge-safari) en KEJ205 (kampeersafari)

 

Let op: minimaal 2 personen

 

Suggestie: het is prima mogelijk om je safari door de Masai Mara te combineren met een bezoek aan Tanzania. Je wordt dan op de laatste dag van deze safari door je chauffeur afgezet bij de grens (Sirare border), waar een chauffeur met privé-landrover je aan de andere kant, dus in Tanzania, staat op te wachten voor je verdere reis door Tanzania! De toeslag voor deze drop-off is 135 euro per persoon (bij 2 personen) en 67 euro per persoon (bij 4 personen).

Tijdens de kampeersafari verblijf je in kleine, tweepersoons tentjes met slaapmatjes, die je in principe niet zelf hoeft op te zetten. In het Masai Mara Nationaal Park wordt gebruik gemaakt van grotere tenten met kleine bedden, die al van te voren zijn opgezet in een tentenkamp. In de kampen zijn toiletten aanwezig en vaak ook warm water.

 

Tijdens de lodgesafari verblijf je in lodges in (of nabij) de Nationale Parken of soms in een tented-camp. De tented-camps zijn eigenlijk net lodges, maar dan alleen met een canvas muur; alle voorzieningen zijn aanwezig. De lodges zijn comfortabele hotels, helemaal geïntegreerd in de natuur en met alle moderne voorzieningen. In de meeste lodges is een zwembad aanwezig, en alle maaltijden zijn inclusief.

 

Meer informatie over de lodges & tented-camps (beschrijvingen met foto’s) en de kampeersafari vind je terug in de informatie overnachten op safari!

Dag 1: vertrek uit Nairobi naar Amboseli National Park
In de morgen word je opgehaald bij je hotel en reis je vanuit Nairobi naar het Amboseli National Park. Amboseli National Park ligt aan de voet van de Kilimanjaro,de hoogste berg van Afrika. Hier vind je veel verschillende diersoorten, zoals de cheetah, hyena, olifant, giraf, zebra en de leeuw. Vanuit het park heb je een fantastisch uitzicht op de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro. Na aankomst in het kamp of de lodge, is het tijd om te lunchen en daarna nog even te relaxen. In de middag maak je de eerste gamedrive van deze reis. Diner en overnachting in het kamp of bij de lodge.

 

Dag 2: naar Amboseli National Park
Vandaag breng je de gehele dag door in het Amboseli National Park. Je kunt een vroege ochtend gamedrive maken en daarna terugkeren naar het kamp, om in de middag weer met de gids op pad te gaan. Maar je kunt ook kiezen voor een volle dag gamedrive, waarbij je de gehele dag onderweg bent. Als je dit wilt, geef dat dan de avond van te voren door aan de chauffeur zodat hij een picknick lunch kan laten klaarmaken. Aan het einde van de middag/begin van de avond ben je weer terug in het kamp of bij de lodge; op tijd om je nog even op te frissen voor het diner.

 

Dag 3: naar Lake Nakuru
Na het ontbijt vertrek je voor de rit naar Lake Nakuru. Lake Nakuru is het bekendste meer van Kenia, met een grote verscheidenheid aan vogels. De grootste attractie zijn de duizenden flamingo’s die het meer een roze kleur geven. Verder vind je hier neushoorns, giraffen, de buffel, het luipaard en nog vele andere diersoorten. In de middag maak je een gamedrive door dit schitterende park. Diner en overnachting in het kamp of bij de lodge.

 

Dag 4: naar Masai Mara National Park
Na het ontbijt ga je op pad naar het beroemdste park in Kenia, het Masai Mara National Park. Dit park  grenst aan het Serengeti Park in Tanzania, jaarlijks trekken miljoenen dieren van de Serengeti naar Masai Mara en weer terug. Het is vandaag een vrij lange rijdag, dus je stopt onderweg voor een picknick lunch. In de middag maak je een eerste gamedrive door het Masai National park. Diner en overnachting in het kamp of bij de lodge.

 

Dag 5: gehele dag gamedrive in Masai Mara Nationaal Park
Vandaag kun je ook weer kiezen voor twee aparte gamedrives, of een volle dag gamedrive met een picknick lunch onderweg. In het park kan je kennismaken met de Masai, een van de oorspronkelijke stammen uit Kenia. Het zijn lange, mooie mensen in felgekleurde kleren met de onafscheidelijke speer om hun middel. Daarnaast ga je natuurlijk op zoek naar de Big Five! Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, wildebeesten, gazelles en nog vele andere.

 

De chauffeur weet vast een mooi, en veilig plekje te vinden voor de lunch. De immensheid van de vlaktes, de trotse leeuwen die zich niets aantrekken van de toeristen en een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! Diner en overnachting in het kamp of bij de lodge.

 

Dag 6: terug naar Nairobi, einde bouwsteen
In de vroege ochtend maak je, als je dat wenst, nog een gamedrive door het Masai Mara Park. Daarna kun je genieten van een uitgebreid ontbijt voor je in de safari-minibus stapt voor de rit terug naar Nairobi. De lunch wordt ’s morgens al klaar gemaakt door de lodge, deze eet je tussen de middag op bij een picknickplaats onderweg. Aan het einde van de middag ben je weer terug in Nairobi. Vanuit Nairobi kun je eenvoudig doorreizen naar Arusha in Tanzania of naar één van de stranden van Mombasa!

Prijs vanaf Toevoegen aan Mijn Reis   Geselecteerd
Moeilijk kiezen? Kies voor een van onze rondreizen → Bekijk alle 3 rondreizen »

Daarom OutSight !

  • Persoonlijk & op maat
  • Reizen zoals jij wilt, al 20 jaar!
  • Jouw eigen reis, nét even anders
  • Geen verplichte excursies
  • Enthousiast & ervaren!